Home » AstroPi

AstroPi

 

Skoleelever har fået en ny måde at sende en hilsen til astronauterne ombord på ISS!

Microcomputere som Raspberry Pi og Micro:Bit er fantastiske når man blot kan programmere en smule – men til hvad for eksempel? hvordan kommer man igang? og hvordan kommer med videre med de avancerede ting.

“AstroPi” missionerne er en god indgang til programmering og til at anvende programmering til at foretage og behandle målinger. Det gøres fra rummet og med astronauter – hvor sejt er det lige!

Læs mere på AstroPi hjemmesiderne

Mission Zero

Programmer en ”AstroPi” her fra jorden til at måle hvor koldt eller varmt der er ombord på ISS og skriv og tegn en hilsen – og send programkoden via internettet til ISS. Når koden kører på ”AstroPi” kan astronauterne se den skrevne og/eller tegnede besked og få oplyst om de skal tage varme sokker på…

Frem til 26. november 2017 kan skoleklasser eller andre grupper af børn deltage i ”Mission Zero”, der er en del af European AstroPi Challenge 2017-2018 under ESA programmet ”Teach with Space”. Det er ikke en konkurrence hvor kun nogle få kommer igennem – alles hilsner kommer igennem, hvis de ellers overholder ESAs guidelines (man må ikke bruge bandeord eller mobbe – heller ikke når man taler med astronauter).

Se detaljer i DK vejledning

 

Mission Space Lab

Der er også mulighed for at deltage i den mere avancererede Mission Space Lab, hvor det gælder om at lave mere avancerede målinger.

Her skal holdets ide til et eksperiment være indsendt senest 29. oktober 2017.

De hold der går videre til eksperimentets fase 2 vil blive underrettet 7. november 2017.
De modtager derefter et ESA mærket AstroPi kit, og har herefter frem til 7. februar 2018 til at lave programmet der skal afvikles og teste det af.

I løbet af foråret køres eksperimentet ombord på ISS, og dataene sendes tilbage til de deltagende hold, der så kan evaluere på hvad der er indsamlet.

Læs detaljerne i DK vejledning

 

For spørgsmål, der ikke står besvaret på AstroPi hjemmesiderne, kan du skrive til astropi @ esa.int
For danske vinkler på det kan du kontakte martin @ rumfart.dk